De Omgeving

Camping Synneveer is gelegen aan de Zwarte Brekken, midden in de Friese natuur. Vanaf de Zwarte Brekken ligt het gehele Friese meren-gebied aan uw voeten. Plaatsen als Sneek, IJlst en Langweer zijn heel goed per (zeil)boot bereikbaar. Wat dacht u van een tochtje van een half uurtje met de boot naar de supermarkt? Er zijn verscheidene vaartjes, waar u al varend van de prachtige natuur kunt genieten. Het Sneekermeer is makkelijk bereikbaar.

   OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERACamping Synneveer Sneek Bootverhuur03

Dagvaartochtjes met toerboot of zeilboot

 

Het centrum van Sneek ligt op 2 kilometer van de camping. Dit is makkelijk per fiets te bereiken. Wanneer u met de auto gaat is dit geen probleem, er is parkeerruimte genoeg in en rondom het centrum van Sneek. Sneek biedt u vele mogelijkheden. Van de vele (watersport)winkels, tot de bioscoop en bezienswaardigheden zoals de waterpoort of het scheepvaartmuseum. De eerste volle week van augustus is het Sneekweek! Dit is een groot spektakel voor zowel watersporter als feestvierder. Op het Sneekermeer worden de hele week zeilwedstrijden gehouden. Tegelijkertijd is er in de stad vanalles te beleven. Kermis, diverse podia waar in de avond verschillende artiesten live optreden en nog veel meer evenementen. De Sneekweek wordt traditioneel elke vrijdagavond geopend met een vlootschouw. Voor iedereen is er iets te beleven tijdens dit grootse evenement!

Camping Synneveer Sneek Sneekweek01Camping Synneveer Sneek Sneekweek02

De vlootschouw luidt het jaarlijks terugkerende evenement  de “Sneekweek” in

 

Daarnaast zijn de plaatsjes in de omgeving een bezoekje waard. Denk bijvoorbeeld aan IJlst, Langweer of Heeg. Ook geschikt voor een fietstochtje, via veelal verharde fietspaden. De camping biedt ook vele mogelijkheden voor de (actieve) fietsliefhebbers. Het ligt aan de knooppuntroute. Daarnaast zijn er nog vele ‘thema’ fietsroutes in de zeer nabije omgeving. Bijvoorbeeld molenroute, de 11-stedentocht route, etc…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fietstocht door het Friese meren-gebied

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

De fiets 11-stedentocht, elke 2e Pinksterdag een groot feest! Kom dit evenement een keertje meemaken, als toeschouwer of misschien wel als deelnemer!

 

Of ga een keertje een Fierljepwedstrijd bekijken en proef hierbij de Friese sportcultuur. In de zomer zijn er om de paar dagen officiële wedstrijden te zien in de omgeving van Sneek!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFryslan-Cup-Fierljeppen-Drylts

Fierljeppen, een échte Friese sport

De Omgeving01